9 grunner til att cannabis er bedre enn alkohol

I lovlige cannabis land har folk som ønsker en kveld ute på byen valget av alkohol eller cannabis. Her er ni grunner til å velge sistnevnte: cannabis er bedre enn alkohol.

Mange ser på alkohol som en akseptabel sosial rus. For noen familier markerer den første flasken en overgang til voksen alder. Cannabis blir derimot demonisert for å være både ulovlig og skadelig uten iboende goder overhodet. Gitt at cannabis er ulovlig i de fleste deler av kloden, mens alkohol er lovlig i samme rom, er disse partiske konklusjonene ikke overraskende. Men å tegne objektive sammenligninger forteller en annen historie, ettersom cannabis fremstår som å ha større gode å tilby.

Alkoholbruk dreper direkte mer enn 30 000 mennesker

I 2014 var 30 722 dokumenterte dødsfall i USA direkte relatert til alkohol. Dette tallet inkluderte ikke en gang alkohol relaterte ulykker og drap, og hvis du legger til dette vil det øke antallet opp til 90 000. Bare i USA.

På den annen side er det ingen registrerte dødsfall som kan henføres til overdoser av cannabis, viser rapporter fra legemiddeladministrasjonen. En annen studie – publisert i American Journal of Public Health (1997) – støttet dette funnet, og antydet at sunne cannabis forbrukere ikke var mer utsatt for død enn ikke-brukere. Dette betyr at selv om alkoholbruk kan forkorte levetiden, vil ikke cannabisbruk gjøre det.

yWPy35lGMwuWADcjTO2xEKAg5FyyUKgf2gFckT2xVFzOPgivFcH 6m wpc wd3ewi8 EwGPXrKHL6REUyuKQcJnC7NQa3q2l hEOj331UtCvb Mye5teeLE4eJZ1GV1sgUCGL qg

Alkohol gjør deg feit

Cannabis er virkelig et appetittstimulerende middel (munchies), det gir imidlertid ikke vektøkning. Noen studier har antydet at vanlige forbrukere har redusert risiko for overvekt.

Alkohol har derimot vært knyttet til økt risiko for overvekt. Dessuten har alkohol i seg selv mange kalorier, så jo mer du drikker, jo flere kalorier legger du i deg.

Cannabis, IKKE alkohol har påvist medisinske fordeler

Det har lenge vært kjent at cannabis kan behandle mange helsemessige forhold. Dette inkluderer behandling av kroniske smerter, PTSD, krampe lidelser, kreftsvulster og mange flere.

Alkohol har derimot ingen kjent medisinsk verdi.

Alkohol er svært vanedannende

Du kjenner sikkert flere alkoholikere enn du gjør cannabisavhengige. Men før du konkluderer med at alkohol er mer utbredt enn cannabis, avslører nyere statistikk at over halvparten av amerikanere i det minste hadde prøvd cannabis. En undersøkelse fra 1994 utført av epidemiologer ved National Institute on Drug Abuse intervjuet 8000 voksne mellom 18 og 64 år.

Fra dette årskullet utviklet ni prosent av de som eksperimenterte med cannabis en form for avhengighet av stoffet. Dette er ganske lavt med tanke på at avhengighetsgraden til nikotin er på tjueto prosent. For alkohol sto tallet på femten prosent, noe som er betydelig høyere enn for cannabis.

Alkohol svekker motorisk og kognitiv funksjon

Både alkohol og cannabis svekker dømmekraften, noe som kan føre til uvøren kjøring, det er verre når du konsumerer de to sammen. Imidlertid fant denne studien publisert av NHTSA (2015) at å ha et alkoholnivå på bare 0,05% promille i blodet vil øke risikoen for bilulykke med svimlende 575 prosent!!!

Det samme kan ikke sies for THC.

Alkohol fører til skrumplever og kreft

Overdreven inntak av alkohol vil føre til cirrhose i leveren (skrumplever), noe som er vel kjent. Forskning fra Medscape har også avslørt at alkohol er et kreftfremkallende stoff.

Selv om røyking har ubestridelige koblinger til lungekreft, antyder forskning at cannabis ikke øker risikoen for lungekreft. Men røyking øker ens risiko for halskreft på grunn av forbrenning.

TQYyFgu0PzKeaSjyERYUZk8Kz8PdPapMRYvso3ZAdMnc KAtBcZCPJs9y0xk5quvjprV08HN

Alkohol er sterkt knyttet til vold

Når folk har et overforbruk av alkohol, har de en tendens til å bli aggressive og kan føre denne energien til fysisk vold. Dette er grunnen til at alkoholmisbruk er sterkt assosiert med vold i hjemmet.

Cannabis har motsatt effekt, og har en tendens til å slappe av mennesker. Forbrukere av marihuana har også mindre sannsynlighet for å vise aggressiv og voldelig oppførsel overfor en partner.

Cannabis stimulerer og opprettholder sexlysten

Alkohol kan begrense hemningene dine slik at enhver potensiell partner gjør susen. Dessverre vil det ikke gjøre øyeblikket magisk ettersom sexlysten din kan dempes like etter. Alkohol kan også forårsake erektil dysfunksjon.

Cannabis derimot forbedrer og opprettholder sexlysten. Marihuana kan forbedre den seksuelle ytelsen til både menn og kvinner, men det kan ha en negativ effekt hvis du prøver å bli gravid.

Alkohol gir deg forferdelig bakrus

Hvis du ennå ikke har pleiet en alkohol bakrus, er det ikke en opplevelse å se frem til. Fra å ha kontinuerlig oppkast til bankende hodepine, uslokkelig tørst og magesmerter, er dette tilfellet med selvvalgt forgiftning brutalt. Kryssing (ved å kombinere alkohol og cannabis) kan føre til at du blir grønn, noe som også vil føle deg ekkel. Cannabis, på egen hånd, vil ikke gi deg mye av en bakrus, om noen.

Gitt disse fakta er cannabis udiskutabel vinneren. Så neste gang du må velge mellom de to, bør du vurdere disse ni fakta!

Kilde:rxleaf

Leave a Comment