Dette lovlige supplementet fikk meg til å rulle som om jeg hadde tatt MDMA

DEN GRØNNE STI
Dette lovlige supplementet fikk meg til å rulle som om jeg hadde tatt MDMA

Dette lovlige supplementet fikk meg til å rulle som om jeg hadde tatt MDMA

Kanna har blitt brukt i århundrer i Sør-Afrika, men har bare fått innpass i USA.

Dette lovlige supplementet fikk meg til å rulle som om jeg hadde tatt MDMA

Da jeg meldte meg på et retreat i LA som involverte en psykoaktiv plante kalt kanna, visste jeg ikke hva jeg kunne forvente. Alt lederen fortalte meg var at det var en “hjerteåpner” og kunne få meg til å føle meg “varm og uklar”.

Så det overrasket meg at omtrent en time inn i seremonien var jeg i full gang. Jeg følte meg opprømt og full av ideer, jeg ønsket å overøse alle med hengivenhetsord, og jeg kunne ikke la være å dele avsløringene mine med noen som ville lytte, og jeg kunne heller ikke slutte å skjære på kjeven. Da jeg fortalte lederen hvor kjent dette føltes, sa hun, “ja, det er naturlig MDMA.”

Til tross for likheten med MDMA, er kanna relativt trygt så lenge det ikke er noe annet blandet inn i det, sa Giordano. For at det skal bli nevrotoksisk, må du ta en alvorlig overdose (som vil bety å ta rundt 100 mg eller mer), og når det er malt opp – som det vanligvis er – brytes mye av de potensielt giftige forbindelsene ned. Selv om du tok en overdose, sa han, ville du mest sannsynlig bare bli dårlig i magen.

Å bruke kanna kan være farlig hvis du blander det med andre stoffer, spesielt MDMA, SSRI-antidepressiva, MAO-hemmere eller 5HTP, sa Giordano. Dette setter deg i fare for serotonergt syndrom, et overskudd av serotonin i hjernen din som kan føre til overoppheting, rask hjerterytme, risting og i ekstreme tilfeller død.

Så lenge brukere tar riktige forholdsregler, mener Giordano at kanna har potensialet til å bli brukt som et mindre risikofylt alternativ til MDMA. “Selv om det gir en lignende effekt, produserer det det i kraft av en annen mekanisme,” sa han. “For euforigeniske effekter, for reduksjon av angst, for humørstabilisering, er det en trygg forbindelse.”

les hele posten her