Eik er ut, hamp er inn

hamp baller

Alt tre kan gjøre, kan hamp gjøre bedre

“Eik er ute. Hamp er inne,” sier HempWood-leder Greg Wilson, hvis fabrikk på 15 600 kvadratmeter nå er offisielt åpen for virksomhet i Kentucky.

HempWood er en omvendt konstruert tresubstitutt med fordeler i forhold til tradisjonelt eikved, sier Fibonacci, selskapet som står bak. Disse inkluderer en høyere tilgjengelighet, en mye raskere veksttid på seks måneder og 20 prosent høyere tetthet. HempWood kan brukes i møbler, gulv og andre trebearbeidingsprosjekter.

“Vi tar noe som vokser på seks måneder, og vi er i stand til å gjenskape, om ikke bedre, et tropisk hard-tre som vokser på 200 år,”

Det sa Wilson på en seremoni mandag. Wilson og kongressmedlem James Comer klippet båndet ved seremonien, og demonstrerte senere hvordan HempWood-tømmerstokker er produsert.

hemp wood 4

Anlegget vil konsumere 1 million dollar i året i råvarer (alle kommer fra lokale bønder og nabofylker) og ha en betydelig innvirkning på arbeidskraften, og genererer ytterligere 1 million dollar i året, rapporterte WPSD Local 6 News.

Det enestående HempWood-anlegget vil kjøre to presser over to skift. Rundt 12 ansatte og tre ledere er nødvendig for hvert skift – og når rundt 50 ansatte samlet sett ved utgangen av året. Wilson tar for øyeblikket jobbsøknader på work@hempwood.com. To personer vil bli ansatt hver måned gjennom årets slutt. Åtte ansatte jobber i dag på anlegget.

HempWood vil være tilgjengelig i blokker, forhånds sagede tavler, gulv og ferdige produkter som skjærebrett og skateboards til lavere priser enn eik.

Kentucky Economic Development Finance Authority godkjente 300 000 dollar i skatteinsentiver for operasjonen. Incentivene, basert på ytelse, vil tillate Fibonacci å beholde noen av investeringene sine ved å oppfylle jobb- og investeringsmål. Selskapet vil også motta rekrutterings- og stillingspliktige tjenester uten kostnad fra Kentucky Skills Network.

“Commonwealths” voksende hampindustri vinner raskt nasjonal oppmerksomhet, og dette spennende prosjektet vil intensivere det søkelyset betydelig,” sa Kentuckys guvernør Matt Bevin. “Dette løvtre-alternativet åpner for nye muligheter innen bygg- og trebearbeidingsindustrien og legger vekt på egenskapene som hamp har på tvers av mange sektorer. Vi er takknemlige overfor Greg Wilson og Fibonacci LLC for å finne USAs første HempWood-operasjon i Kentucky, og vi ser frem til den kraftige effekten selskapet vil ha på regionens økonomi og den samlede industrien. “
 
Wilson ble inspirert til å lage HempWood-produktet etter å ha jobbet for et bambusgulvfirma. Han er medeier av SmartOak, som produserer konstruerte treprodukter fra ville avfallstokker.
 
Wilson fortalte Murray Ledger at han planlegger syv andre HempWood-anlegg rundt om i landet. Wilson håper å legge til en ny presse på Murray-anlegget innen neste år og doble de ansatte.

Annonse

Kilde: https://www.woodworkingnetwork.com/news/woodworking-industry-news/oak-out-hemp-hempwood-factory-opens-kentucky

Leave a Comment