Ghana legaliserer cannabis

ghana flagpng

Ghana legaliserer cannabis for helse og industrielle formål

Ghana har legalisert bruken av cannabis til helse og industrielle formål da det blir med andre afrikanske land i håp om å få økonomiske og helsemessige fordeler av cannabis.

Mars 2019 ​​vedtok landets parlament lovverket om narkotikakontrollkommisjonen.

Loven gjør nå landets narkotikakontrollnett (NACOB) til en kommisjon med styrket makt til å føre tilsyn med den industrielle bruken av noen narkotiske stoffer.

Kommisjonen vil imidlertid ha mandat til å kontrollere og eliminere handel med forbudte narkotiske stoffer for å sikre offentlig sikkerhet.

Helseekspertene har alltid aksjonert for at narkomane av narkotiske stoffer skal rehabiliteres på riktig måte og ikke behandles som kriminelle.

Den nye loven sørger for at det også klassifiseres narkotikamisbruk som et folkehelsespørsmål.

Med legaliseringen av Cannabis til industrielle og helsemessige formål slutter Ghana seg til land som Malawi, Zimbabwe og Sør-Afrika som endrer lovene om narkotika.

Ghanas nye lover vil gi rom for at cannabis kan brukes til å lage medisiner og hampefibre.

Hampfibre brukes til å lage klær, biodrivstoff, papir og andre produkter.

Ghana håper å få noen inntekter også når den industrielle produksjonen av Cannabis begynner.

Industrielle avtaler allerede signert

national park

I Ghana er det allerede Hemp Association of Ghana (HAG), som har inngått en avtale med en Ghana-eid Cannabis-forretningsoperatør med base i Portugal.

Avtalen vil gi en svimlende $ 56 millioner dollar på fem år fra bare dyrking og eksport av industrihamp fra en landstørrelse som tilsvarer 100 dekar.

Det vil hente inn rundt 2,8 millioner dollar per høst av HAGs industrihamp på de planlagte 100 dekar.

Skatter til den ghanesiske regjeringen kan brutto over 10 millioner dollar fra bare 100 dekar industriell hamp hvis myndighetene vurderer det industrielle potensialet til anlegget som tar verden med storm for tiden.

President for Hemp Association of Ghana Nana Kwaku Agyemang fortalte Africa Feeds at “Vi ser ut til å gå oss vill i denne utgaven av å komme høyt, og alt vi kan snakke om når ghanesere røyker.

Som president i Hemp Association of Ghana promoterer vi ikke røyking, vi støtter industrien, vi promoterer å rydde opp i miljøet, vi promoterer å skape en ny inntektsstrøm for myndighetene når det gjelder skattlegging av dyrking og eksport, og vi snakker om å utvikle medisiner som er langt bedre enn opioider, medisiner som ikke kan drepe deg fordi ingen har dødd av å ta cannabis. ”

Cannabis Sativa brukes til over 50 000 industrielle formål, inkludert brukt som et billigere alternativ til bomull, papirbilpaneler og å bygge hus og til medisinske formål.

Det globale cannabismarkedet anslås for tiden til over 100 milliarder dollar og estimater for de neste fem årene knytter markedsstørrelsen til svimlende 300 milliarder dollar.

ghana

kilde:ghanaweb

Leave a Comment