Helseminister angivelig duppet av byråkrater til å avnotere hamp som rusmiddelkategori 5

Weed Hemp2

Helseminister Anutin Charnvirakul i Thailand ser ut til å ha blitt lurt av noen byråkrater som klarte å overtale ham til å godkjenne en ministeriell kunngjøring om avnotering av hamp, hampekstrakter og hampefrø fra listen over narkotiske stoffer i kategori 5, noe som gjorde det mulig for stoffene å bli brukt i mat , kosmetikk og medisiner.

Thailands berømte «sang for livet» -rockeren Add Carabao sa i sitt Facebook-innlegg søndag at han og samfunnsgrupper, som har kampanjer for legalisering av medisinsk cannabis, var forundret og bekymret over ministerutlysningen.

Under kunngjøringen kan hampekstrakter, for eksempel ren CBD, produkter blandet med CBD og med mindre enn 0,2 prosent av THC, brukes til produksjon av moderne og tradisjonelle medisiner, mens hampfrø, hampfrøolje og hampfrøekstrakter kan brukes i mat- og kosmetikkindustrien.

Carabao sa at han ringte en kilde nær Anutin og fikk beskjed om at ministeren også var veldig bekymret og prøvde å fikse problemet ved å gi ut en annen kunngjøring for å oppheve den problematiske avnoteringen, ifølge han , som ser ut til å favorisere forretningsforetak.

Han avslørte videre at den aktuelle ministerielle kunngjøringen stammet fra Toxic Substances Committee, tilsynelatende i samarbeid med Food and Drugs Administration, og sendt til helseminister Anutin for å bli signert, og hevdet at det gjaldt en teknisk sak.

“Jeg ble sjokkert og kunne ikke sove i går kveld på grunn av denne saken,” innrømmet Carabao, mens han tryglet til borgergrupper og publikum som har kampanjer for legalisering av medisinsk cannabis, for å dele denne informasjonen om den påståtte byråkratiske feilfeilen.

“Minister Anutin er en av oss, men han ser ut til å være en sau omgitt av ulver som er sultne på å mate sine egne interesser. Vi må ikke bli distrahert av denne rapporten og må slå oss sammen for å kjempe videre, sa Carabao.

Toxic Substances Committee er også ansvarlig for å motstå forbudet mot ugras- og skadedyrs gifter, nemlig paraquat, glyfosat og klorpyrifos slik det kreves av forbrukergrupper.

Annonse

Kilde: https://www.thaipbsworld.com/health-minister-allegedly-duped-by-bureaucrats-into-delisting-hemp-as-category-5-drug/

Leave a Comment