Hvorfor du burde si Cannabis i stedet for

Hvorfor du burde si Cannabis I stedet for hasj eller marihuana.

Hvorfor du burde si Cannabis I stedet for hasj eller marihuana.

Takket være økende interesse for lovlige cannabismarkeder, spør mange i cannabisindustrien : “Kan jeg bruke ordet marihuana når jeg diskuterer lovlig cannabis?”

Cannabis er et mer nøyaktig, vitenskapelig og moralsk valg. Her er hvorfor.

Fordeler og ulemper

Språk bloggere er enige om at når det gjelder ordvalgets psykologi, kan du ta en beslutning om å bruke et tvilsomt ord ved å ta hensyn til to alternativer. Det første alternativet er å bestemme at fordelene ved å bruke ordet oppveier kostnadene. La oss se på fordeler og ulemper med å bruke ordet “marihuana”.

Fordeler : Anerkjennelig, cult følgene, mer søkt etter enn cannabis når det gjelder internett (veldig viktig i denne tiden av søkemotoroptimalisering)

Ulemper: Assosiert med kriminalitet, rasistisk opprinnelse, historisk simpel politisk bruk

La oss se nærmere på disse ulempene litt. Problemet med historien om ordet “marijuana” begynner med sin etymologi. Ingen er helt sikker på hvor ordet kommer fra, selv om det regnes å være meksikansk-spansk i opprinnelse. Det kan komme fra Aztec-ordet for “fange” i henhold til Oxfords engelsk ordbok – det er derfor det har vært historisk brukt til å ødelegge cannabisanlegget.

Det blir bare verre derfra, takket være Harry Anslinger, den første direktøren for Federal Bureau of Narcotics. På 1930-tallet hadde Anslinger bare negative ting å si om cannabis. Han fortalte kongressen: “Marijuana er det mest voldsomme stoffet i menneskehetens historie. De fleste marijuana-røykere er negroer, spansk , filippinere og entertainere. Deres sataniske musikk, jazz og swing, kommer fra bruken av marijuana. “

Anslingers samling av rasistisk, fryktdrevet propaganda (inkludert den minneverdige filmen Reefer Madness) formet publikums forståelse av cannabisplanten som en dårlig vane med samfunnets verste kriminelle.

Å veie disse fordeler og ulemper, og skade cannabisindustriens troverdighet gjennom bruk av ordet marihuana, synes å oppveie fordelene ved å nå en større befolkning som ikke har bruk eller interesse for legemidler eller rekreasjons cannabis. Kort sagt betyr begrepet marihuana mer skade enn godt.

Et bedre alternativ

Det andre alternativet når det gjelder ordvalg er bare å finne et bedre ord.

Hva gjør cannabis til et bedre ord? Til å begynne med har cannabis en språklig sporbar opprinnelse, som kommer fra latinske røtter som betyr “vanlig hamp”.

Faktisk er ordet enda eldre enn det, tilbake til greske kánnabis . Den greske historikeren Herodotus (ca 440 før år 0) skrev om cannabis: “Scythians, som jeg sa, tar litt av dette hampfrøet [antagelig blomster], og kryper under filtbeleggene, kast det på de røde hettene ; Straks røyker det og gir ut en slik damp som ingen gresk dampbad kan overstige; Scythen, glade, ropte av glede. “

Minst en helseorganisasjon har tatt en sterk holdning mot å bruke ordet marijuana til fordel for sin mer vitenskapelige motpart. Oaklands Harbourside Heath Center skrev i en uttalelse:

“Vi foretrekker å bruke ordet cannabis, fordi det er en respektfull, vitenskapelig betegnelse som omfatter alle de mange forskjellige bruksområder av planten. Ordet “marihuana” eller “marihuana” er et emosjonelt, nedsettende begrep som har spilt en nøkkelrolle i å skape det negative stigmaet som fortsatt tragisk holder fast i denne holistiske urte medisinen. De fleste cannabisbrukere anerkjenner “M-ordet” som støtende, når de lærer sin historie.”

Siden cannabisindustrien fortsetter å utvikle seg, er det viktig å kommunisere verdien av en plante som kan forbedre trivsel, og det begynner med ordvalg. La oss alle være enige om å kalle det cannabis.

Hva synes du om å bruke ordet cannabis? Si din mening i kommentarene.

Leave a Comment