Hvorfor terpener blir viktigere enn THC

I løpet av de siste årene har fokus og oppmerksomhet fra både forskere og forbrukere blitt skiftet bort fra cannabinoider og mer til terpener, et naturlig stoff i alle planter, sopp og til og med noen insekter.

Moderne forskning på mulig farmakologisk bruk av cannabisplanten startet på 1940-tallet med oppdagelsen av cannabidiol, en forbindelse knyttet til smertelindring.

Studier fortsatte inn på 1960-tallet da Raphael Mechoulam og Yechiel Gaoni oppdaget delta-9-tetrahydrocannabinol, bedre kjent som THC, ved et forskningsinstitutt i Israel.

I dag kjenner vi nå til 113 cannabinoider som produseres naturlig i cannabisplanten.

terpenes t400
Appelsiner og noen typer cannabis deler lignende terpener, som er naturlige stoffer som gir spesifikke fysiske egenskaper. (/ iStock)

Terpener er ansvarlige for den umiskjennelige aromaen og smaken av cannabis.

Hundrevis av individuelle terpener er blitt oppdaget, og ikke bare i blader og blomster.De er ansvarlige for aromaen av kamille blomster og den nostalgiske lukten av et juletre. Mange ofte brukte eteriske oljer inneholder opptil 99 prosent terpener.

Forskning på terpener har vist at cannabis er den eneste planten med så mange individuelle kombinasjoner av terpener i hver fenotype.

Foruten å gi distinkt aroma, antas terpener å skape et slags språk som planter kan bruke for å kommunisere med hverandre. En studie fra 2012 utført av Hirokazu Ueda, Yukio Kikuta og Kazuhiko Matsuda ved Kinki University i Japan viste at en plante som nylig er infisert av skadedyr, vil begynne å utvikle spesifikke terpener.

Disse terpenene fungerer som et avskrekkende middel for skadedyrene, men de signaliserer også planter i nærheten, som utvikler den samme skadedyrbeskyttende terpenen. På steder som beiter dyr beiter signaliserer planter hverandre ved å lage bitre terpener som ikke vil være like velsmakende.

Hver individuell terpen kan potensielt ha sin egen bruk i farmakologi, og det er lett å finne undersøkelser om effekten av inhalering eller påføring av forbindelser som d-Limonen, Linalool, a-Pinene og andre terpener.

Populær terpene d-Limonene finnes sterkt konsentrert i sitrusskall. En studie fra 2002 brukte essensielle oljer til sitrus for å studere og viste at den essensielle oljen, som utgjorde rundt 35 prosent av limonen, kunne hemme angst.

Ved å bruke denne tankegangen kan cannabiskultivarer som Tangie og Super Lemon Haze, som begge har mye limonene, være spesielt verdifulle for de angstfylte.

Dette er bare ett av mange eksempler som diskuterer effektene som terpener kan ha når du inhalerer.

Terpenenes rolle i anlegget er en viktig rolle, men deres høye damppunkt gjør det lett å miste i produksjonsprosessen.

Rudimentær ekstraksjonsteknikker kan bringe materialene til høy temperatur og trykk, og til slutt fjerne striper i prosessen. Bedrifter som lager patroner og spiselige ting som bruker destillater, vil komme unna med et produkt som ikke har cannabis-smak, men dessverre mangler det ikke dybden av effekten gitt av velsmakende terpener.

For å bringe denne tapte smaken tilbake, har noen produsenter begynt å tilsette botanisk avledede terpener i ekstraktet og spiselige produktene.

Denne tilnærmingen kan presentere et syn på fremtiden for cannabisproduksjon. Forbrukerne begynner å utvikle seg en større gane og begynner å søke spesifikke stammer som fokuserer på individuelle smaker og effekter de leter etter.

Vi er i ferd med å fullføre industrien fra å avle stort sett høye THC-produkter og raskt trekke dem ut for å fjerne cannabinoider, og bevege oss mot en tid med dyrking av blomster og å trekke ut ekstrakter med robuste terpenprofiler.

Annonse

Kilde:spokesman.com