Lego med hamp plast

LEGO vil flytte til en totalrenovert og økologisk produksjon med hamp plast i år 2030

LEGO ønsker å endre materialet den bruker til å lage sine merkevarer byggeklosser elsket av barn over hele verden. Selskapet bruker for tiden en plast harpiks (akrylnitrilbutadienstyren), men innen 2030 ønsker det å bruke et mer miljøvennlig og mer kostnadseffektivt materiale, ifølge en rapport fra Plastics News. Og dette materialet er hampplast.

lego hamp plastikk 1

LEGO GENERATION HAMP

Leketøyimperiet til LEGO, eldre enn 57 år, var bygget på plast. Men nå investerer det gigantiske danske leketøyselskapet millioner for å bli kvitt det … I 2030 vil de 60 milliarder blokkene som selskapet produserer hvert år erstattes av hamp.

lego hamp plastikk 12

Allan Rasmussen, prosjektleder i LEGO, sa til Plastics News at det nye materialet burde være i stand til å danne legoklosser som ikke kan skilles fra de faktiske plast klossene.

“Jeg trenger å finne et så godt materiale som dette,” sa Rasmussen. “Jeg trenger å finne et materiale som vil være like bra om 50 år, fordi disse blir sendt fra generasjon til generasjon.”

lego hamp plastikk 13
LEGOLIZE, en original klinikk som kommer i LEGO

LAG PLAST MED HAMP

Hamp er en cannabisplante, ett søskenbarn av marihuana, som dyrkes med svært lave nivåer av THC og hovedsakelig brukes til fiber og frø. Hamp kan også gjøres om til et biologisk nedbrytbart plast materiale som er mer motstandsdyktig enn glassfiber.

lego hamp plastikk 14
Henry Ford brukte selv hampplastikk for å bygge bildører og vinger fra 1941

Petroleumcellulose fungerer som en byggestein for flertallet av plast som brukes i verden i dag. Men plast kan faktisk lages av cellulose fra mange organiske forbindelser, inkludert planter som hamp. Ifølge Hemp Plastics er hamp faktisk et ideelt basismateriale for fremstilling av plast på grunn av det høye celluloseinnholdet, som varierer mellom 70 og 80%.

lego hamp plastikk 15
LEGO økologiske klosser, vi kan bare oppmuntre til initiativet

Hamp tilbyr en økonomisk og biologisk nedbrytende plast, ikke som petroleumsbasert plast. En standard flaske med petroleum-plast er estimert til 450-1000 år til biologisk nedbrytning …

HAMP PLAST INNOVASJONS

Forbudet mot cannabis har mer eller mindre slettet det industrielle potensialet til hamp i generasjoner, men politiske reformer rundt om i verden begynner sakte å endre det.

lego hamp plastikk 16

Et australsk selskap som heter Zeoform har jobbet i flere år med å fremme biologisk nedbrytbar hampteknologi. I dag hevder selskapet en ny type veldig robust plast laget helt av hamp. Materialet kan injiseres eller blåses i utallige produkter som spenner fra knapper til sugerør, hjemmemøbler, frisbees. Og til og med leketøybyggesteiner …

Mulighetene er uendelige med hampplastikk, harpiks og biokompositt. Praktisk talt enhver form og formål kan oppfylles av biokompositt plast. Hamp plast er allerede på vei opp. Det er bare et spørsmål om tid før du ser behovet for å dyrke hamp i USA.

TILBAKE TIL LEGO

lego hamp plastikk 17

LEGO bruker mer enn 6 000 tonn plast for å lage klossene hvert år. Og det har vært siden 1960, ifølge Plastics News … Det er mye giftig og ikke-nedbrytbart materiale. Hamp kan være det kostnadseffektive og økologisk bærekraftige alternative materialet som LEGO leter etter.

Og fordi hamp ikke er en primær mat avling, vil LEGO ikke bli kritisert for å ha brukt mat til å lage leker. Det har vært en bekymring så langt …

Annonse

Kilde: https://www.cannabis-mag.com/2017/11/08/lego-going-to-get-to-hemp-dici-2030/

Leave a Comment