15.000 Nordnet-kunder har kastet seg på cannabis bølgen

Cannabisaksjer har skutt til himmels så langt i 2019, og mange advarer mot klare bobletendenser. Hos nettmegleren Nordnet merker de også cannabis feberen.

Selskaper som utvikler og selger produkter knyttet til medisinsk cannabis har fått en god start på året. Mange av de største selskapene har steget mer enn 50 prosent i verdi siden nyttår.

Den raskt fremvoksende cannabis industrien har lenge vært konsentrert rundt Usa og Canada der en bølge av legaliseringsbeslutninger har skapt et nytt milliardmarked.

Nyhetsbyrået Bloomberg meldte tirsdag at investeringsbanken Canaccord Genuity, som har stått bak mange av de største børsnoteringene av cannabis selskaper i USA og Canada, nå satser for fullt i Europa og har utnevnt en ny leder for bankens cannabis satsing på i
Europa.


Kraftig kursvekst

Selv om det allerede er opprettet flere børshandlede fond (ETF) som investerer i cannabis aksjer, er det ifølge Johannesen fortsatt enkeltaksjer de fleste investerer i.

Den største aksjonærgruppen finner vi i Aurora Cannabis, men også selskaper som Tilray og Canopy Growth Corporation er populære blant våre kunder. Når det gjelder ETF’er er ikke dette blitt så populært blant våre kunder, men vi ser absolutt at interessen er tiltagende, sier Johannesen.

De første selskapene innen industrien for medisinsk marihuana opplevde sterk kursvekst i 2017, mens 2018 var et mer turbulent år. Hittil i 2019 har pilene pekt rett oppover.

Kilde:dn.no/marked/nordnet/canopy-growth-corporation/aurora-cannabis/15000-nordnet-kunder-har-kastet-seg-pa-marihuana-bolgen/2-1-558222

Post Author: Den Grønne Sti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *