Thailand inkluderer lave nivåer av cannabis og hampekstrakter på listen over godkjente medisinske marihuanaer

RANGSIT UNIVERSITY, BANGKOK, PATHUM THANI, THAILAND
RANGSIT UNIVERSITY, BANGKOK, PATHUM THANI, THAILAND 

For å fremme utviklingen av medisinske marihuanaprodukter har det FN-medlemslandet Thailand fjernet cannabis- og hampekstrakter på lavt nivå fra listen over forbudte narkotiske stoffer, ifølge myndighetene. Hampefrø og oljederivater vil være tillatt.

“Intensjonen er å la ekstrakter brukes i medisin, kosmetikk og mat og hamp som en kontant avling,” sa Tares Krassanairawiwong, generalsekretær i Food and Drug Administration i Thailand, til journalister.

“Så langt er det bare sykehus og forskningsanlegg som har lov til å søke om lisenser for å utvikle medisinske ekstrakter fra cannabis, men bedrifter ser en mulighet,” ifølge Reuters.

Cannabis i Thailand

CBD-ekstrakter fra cannabis- og hampplanter som inneholdt mindre enn 0,2% THC, ble fjernet fra narkotikaplanlegging av kategori 5, ifølge en thailandsk regulator. I henhold til Thailands tiltak for å undertrykke lov om narkotiske lovbrytere, som ligner USAs nåværende føderale medisinplanleggingssystem, inkluderer kategori 5 psykedeliske sopp, cannabis og kratom. Narkotikaforbrytelser i kategori 5 kan straffes med inntil 15 års fengsel og bøter på opptil 1,5 millioner baht.

Vertikal integrasjon for cannabis er begrenset til lisensierte innenlandske produsenter i fem år for å beskytte den begynnende industrien, ifølge Tares. Imidlertid er gjennomgang av regelverk som gjør det mulig for virksomheter å søke om tillatelser for tiden.

I overkant av 334 tillatelser er allerede utstedt, først og fremst til sykehus og helsebyråer, ifølge FDAs nettsted.

Annonse

kilde: https://www.forbes.com

Leave a Comment