Health Canada ber cannabisindustrien om hjelp med COVID-19-testing

Kanadiske myndigheter henvender seg til cannabisindustrien for å se om laboratorier som vanligvis brukes til å sjekke for cannabinoider, også kan brukes til å teste COVID-19.

I en e-post som ble sendt til lisensierte ledere av cannabisindustrien på torsdag innhentet av BNN Bloomberg, spurte fungerende generaldirektør Joanne Garrah, Health Canada, respondentene om det var noen ledig laboratoriekapasitet for å hjelpe landet med COVID-19-testing.

“Health Canada jobber for å identifisere labkapasitet som kan være tilgjengelig over hele landet i forskjellige sektorer, inkludert på lisensierte cannabisproduksjonssteder, for å hjelpe med å støtte COVID-19-testing,” heter det i e-posten.

“Vi jobber for øyeblikket med å forstå de spesifikke behovene og relaterte spørsmål, og vi vil være i kontakt i løpet av de kommende dagene for å be om mer informasjon. Hvis du har laboratoriekapasitet på anlegget ditt og er interessert i å hjelpe deg, vennligst gi oss beskjed via e-post.”

Testing av koronaviruset

Testing av det nye koronaviruset har økt i løpet av økende bekymringer for en flaskehals i å identifisere nye tilfeller av COVID-19. Denne forsinkelsen kan bidra til et ufullstendig bilde av hvordan viruset spres, ifølge føderale helsetjenestemenn.

En talsperson for Health Canada bekreftet e-postutvekslingen til BNN Bloomberg, men kunne ikke umiddelbart opplyse om noe selskap tok regulatoren på forespørsel.

Laura Gallant, en talsperson hos Aurora Cannabis Inc., sa at selskapet vurderer om det interne laboratoriet har tilstrekkelig kapasitet til å gi Health Canada COVID-19-testing.

“Vi synes alle det er en spennende mulighet og (ser) raskt på om de forskjellige laboratorieområdene våre kan dekke behov,” sa Gallant i en e-post til BNN Bloomberg. “Vi må bare gjøre aktsomhet når det gjelder å se om ressursene våre på en meningsfull måte vil bidra til å fylle hullene HC identifiserer, som er vårt håp.”

kilde:bnnbloomberg

Post Author: Den Grønne Sti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *