Storbritannias første medisinske cannabis klinikk åpner i Manchester

The Beeches, et privat senter i Cheadle, vil belaste 7000-8000 kroner for månedlige resepter.

The Beeches medicinal cannabis centre. Photograph Medical Cannabis ClinicsPA

Foto Medisinsk Cannabis ClinicsPA

En ny privatklinikk i Manchester har blitt Storbritannias første spesialiserte medisinske cannabisenter.

Pasienter hos The Beeches, i Cheadle, vil betale 2500 kroner for avtaler med leger og mellom 7000 og 8000 kroner i måneden for resept.

Beslutninger om å foreskrive cannabis vil bli tatt fra tilfelle til sak, og vil kun bli vurdert når ansatte er fornøyd med at lisensierte produkter ikke kan behandle tilstanden.

Den kliniske direktøren til The Beeches er proffesor Mike Barnes, som i fjor bidro til å sikre den første medisinske cannabis-lisensen for epilepsi-lidende Alfie Dingley.

Barnes sa: “Pasienter som lider av kronisk smerte og andre alvorlige nevrologiske eller psykiatriske tilstander, har ropet ut for denne typen livsforandrende behandling.

“Denne klinikken vil utgjøre en livlinje til de som har funnet andre behandlinger ineffektive. Dette bringer også Storbritannia i tråd med andre land når det gjelder smertebehandling.

“Håpet er at pasienter over hele landet og ikke bare i Manchester vil ha tilgang til den nødhjelp de trenger.”

Dr David McDowell, som skal kjøre The Beeches, har tidligere forskrevet medisinsk cannabis til den 32 år gamle studenten Forzana Nasir, fra Sør-London.

Hun lider av Ehlers-Danlos syndrom, som etterlater henne i alvorlig smerte og lider av kvalme og oppkast. Siden bruk av medisinsk cannabis sa Nasir at hun hadde gått fra å ta 13 forskjellige medisiner om dagen til tre.

Nasir sa: “Å ha tilgang til dette legemidlet tillater meg å lindre kronisk smerte som gjør en uutholdelig dag til en overkommelig dag. Det har vært livsforandrende for meg. Jeg var nesten sengebundet før dette, og nå har jeg mye bedre livskvalitet. “

Regjeringen kunngjorde i fjor at spesialist leger ville få lov til å foreskrive cannabisprodukter til pasienter for medisinsk bruk fra november.

Kilde:https://www.theguardian.com/society/2019/mar/09/britains-first-medicinal-cannabis-clinic-opens

Leave a Comment