Thailand legaliserer medisinsk marihuana og Kratom

A cannabis user in South East Asia.

Thailand har godkjent bruk av cannabis og kratom planter til medisinsk bruk. Besittelse av større mengder og handel med plantene, som er kategori 5 narkotika, har fortsatt dødsstraff nasjonalt og i grenseland i hele regionen.

Medisinsk marihuana-legalisering vedtok regjeringens nasjonale lovgivende forsamling (NLA) med enstemmig, i en junta-utnevnt parlamentarisk avstemning 166-0, med 13 ikke til stede.

Endringen øker den nasjonale narkotikakontrollkomiteen fra 17 til 25 medlemmer. Endringene i den nye narkotikaloven blir lov når den først er publisert i Royal Thai Government Gazette, som kan ta opptil fire måneder. (Lover vedtatt av regjeringen trer vanligvis i kraft etter offentliggjøring i Gazette.)

Den thailandske regjeringen vedtok den nye lovgivningen25 desember (god jul) ; godkjent bruk av marihuana til medisinske formål og forskning.

Offentlige høringer viste overveldende støtte til lovgivningen, som endrer narkotikaloven fra 1979 i en ekstra-parlamentarisk sesjon som håndterte flere tiltak før utgangen av året, melder Reuters.

“Dette er en nyttårsgave fra den nasjonale lovgivende forsamlingen til regjeringen og det thailandske folk,” sa lederen av utarbeidingskomiteen, Somchai Sawangkarn, i en tv-parlamentarisk sesjon, som rapportert av Reuters.

Marihuana i Thailand, på lik linje med USA, var en tradisjonell medisin som ble solgt i apotekere for å lindre smerter og tretthet frem til forbudet i 1930-årene.

Kratom

Kratom eller mitragyna speciosa er et tropisk eviggrønt tre i kaffefamilien, urfolk i Thailand, Indonesia, Malaysia, Myanmar og Papua Ny Guinea. Det har blitt brukt i tradisjonelle medisiner siden minst det nittende århundre.

Kratom

DØDSTRAFF

Bruk av rekreasjonell cannabis er fortsatt ulovlig. Det er forbudt å bruke marihuana over store deler av Sørøst-Asia, som har noen av verdens hardeste straff for brudd på narkotikalovgivningen utenfor kongeriket Saudi-Arabia. Som i KSA er også menneskehandel i Thailand straffbart med døden. Marihuana-smuglere kan også bli utsatt for dødsstraff i Singapore, Indonesia og Malaysia. Imidlertid vurderer Malaysia som grenser til Thailand legalisering av medisinsk marihuana.

Marihuana Patentkontrovers

Cannabis i Thailand

Den thailandske immaterielle eiendomsavdelingen er anklaget for korrupsjon for å ha ignorert sitt mandat ved proaktivt å behandle ikke-støtteberettigede cannabispatenter til Big Pharma, noe som gjør forskerne en ulempe.

“IP-en ignorerer med vilje sin juridiske plikt for å komme transnasjonale farmasøytiske konglomerater til gode ved å akseptere ikke-kvalifiserte patentregistreringssøknader for cannabinoid medisiner for behandling,” rapporterer Pratch Rujivanarom i the Nation. Påstandene oppgir “i prosessen (for å motta patentsøknader) har avdelingen potensielt sabotert thailandsk medisinsk forskning og utvikling basert på cannabis.”

Rujivanarom rapporterte i november at “Medisinske kampanjer” ledet av frihandelsavtale Watch – en koalisjon av aktivister fra akademiske institusjoner, uavhengige organisasjoner under grunnloven, NGOer og relaterte grupper – “krevde IP-avdelingen avslører all informasjon relatert til hvert cannabinoid stoff patentsøknad den har mottatt. “

FTA Watch krevde også at avdelingen “øyeblikkelig fryser alle cannabinoide legemiddelpatentregistreringer, som bryter loven om åndsverk.”

Vi kommer til å kreve at regjeringen opphever alle disse forespørslene før loven trer i kraft, “insisterer Dean Panthep Puapongpan fra Rangsit Institute of Integrative Medicine and Anti-Aging.

“Vi er sterkt imot patenteregistrering av medisinsk cannabis fordi thailandske mennesker har lært å bruke cannabis i mange tradisjonelle thailandske medisiner i hundrevis av år,” sa Dean Puapongpan. “Alle skal ha rett til lik tilgang til cannabis for medisinsk behandling.”

Regningen gjenspeiler hans følelser og folks vilje. Lovgivningen bemerker at nyere studier viser at marihuanaekstrakt har medisinske fordeler, noe som har fått “mange land rundt om i verden til å lette lovene sine ved å vedta lovendringer for å la innbyggerne lovlig bruke kratom og marihuana til medisinske eller rekreasjonsformål,” ifølge Reuters.

I tillegg nevner lovforslaget til tross for at de er klassifisert som et ulovlig stoff, mange pasienter bruker allerede marihuana for å behandle sine sykdommer.

Hvem kvalifiserer?

Opphevelse av restriksjoner knyttet til medisinsk bruk av begge planter gjelder for produksjon, import, eksport, besittelse og bruk.

Utleverere, produsenter og forskere vil kreve lisenser for å håndtere plantene, mens pasienter vil trenge resepter for medisinske formål.

Loven tar ikke for seg hvem som skal levere medisinsk marihuana og kratom til de som er berettiget til å søke tillatelse til å importere, eksportere eller foreskrive det, inkludert leger, medisinsk fagpersonell, praktiserte thailandske medisiner, veterinærer i klasse 1, farmasøyter og tannleger. Imidlertid alle ovennevnte kvaliteter for å produsere plantene.

I følge NLA kvalifiserer også et bredt utvalg av uspesifiserte regjeringsorganisasjoner, byråer og departementer, inkludert “avdelinger og lokale administrasjonsorganisasjoner.” Spesielt er Bangkok Metropolitan Administration, Thai Røde Kors forening og Government Pharmaceutical Organization også kvalifisert.

Heftige bøter for besittelse

Kvalifiserende leger er fritatt for juridiske konsekvenser. Alle andre som blir fanget med mer enn 10 kilo ganja – eller kancha som det er kjent som – vil stå overfor siktelser medfor å distribuere ulovlig. Imidlertid kan besittelse på under 10 kg fortsatt medføre en fengsel på inntil fem års fengsel og en bot på 100 000 Bt.

Annonse

Kilde: https://www.forbes.com/sites/sarabrittanysomerset/2018/12/25/thailand-legalizes-medical-marijuana-and-kratom/#5ade2af62bb9

5 thoughts on “Thailand legaliserer medisinsk marihuana og Kratom”

 1. Dette er et historisk skritt for Thailand, som lenge har vært en regional leder i den globale krigen mot narkotika. Det er ikke uvanlig å finne thailandske folk fortsatt skeptiske til dette. Men det er også viktig å merke seg at mange thailandske mennesker støtter denne avgjørelsen. Eksperter mener at ved å ta dette skrittet, kan Thailand endelig bryte den onde sirkelen av narkotikaavhengighet og handel i landet.

  Reply
 2. Heya i’m for the first time here. I found this board and
  I find It truly useful & it helped me out much.
  I am hoping to offer one thing back and aid others such as you aided
  me.

  Reply
 3. What’s up to every body, it’s my first pay a visit of this webpage; this webpage consists of awesome and really excellent information designed for readers.

  Reply

Leave a Comment