6 andre planter enn cannabis som er høye i helbredende cannabinoider

6 andre planter enn cannabis som er høye i helbredende cannabinoider

Cannabis er ikke den eneste planten som inneholder medisinsk fordelaktige cannabinoider.

I virkeligheten er det flere planter som også er rike på cannabinoider og nyter kroppens endokannabinoide system, som er ansvarlig for å hjelpe kroppen til å opprettholde intern balanse eller homeostase som er nødvendig for å oppnå optimal helse.

For å utvide vår forståelse av cannabinoider og endocannabinoid-systemet, forsker og botanikere utforsker forekomsten av cannabinoider i mange planter som brukes i naturlige legemidler, annet enn bare cannabis. Nedenfor er seks planter funnet å enten inneholde helbredende cannabinoider eller påvirke endokannabinoid-systemet, og noen av deres kjente terapeutiske fordeler.

SolhattEchinacea

Solhat

Denne planten er kjent for sin evne til å hjelpe kroppen å bekjempe forkjølelsen. Det brukes også til å avlaste angst, tretthet, migrene og leddgikt. Solhatt er litt annerledes enn cannabis fordi den bruker cannabimimetikk i stedet for cannabinoider for å engasjere endokannabinoid-systemet, spesielt CB2-reseptoren. På samme måte som THC i cannabis, er N-alkylamidene (NAA) i echinacea ansvarlig for regulering av immunsystemet, smerte og betennelse.

Tannpineplante – Acmella oleracea

tannpineplante

Native til Amazon-regionen, er den Tannpineplante brukt til å lage en smertestillende gel. Det blokkerer reseptorer ved nerveender, som pr. Studier utført av Cambridge University. Forbindelsene fant at den Tannpineplante kalles N-isobutylamider, og på samme måte som andre cannabinoid-lignende forbindelser regulerer de smerter og betennelser. Dette naturlige middelet kommer frem som en tannbehandling for plager som påvirket visdomstenner.

Stråblomst – Helichrysum umbraculigerum

stråblomst

Native til Sør-Afrika, har denne Stråblomst en sterk stemningsstabiliserende og anti-depressiv effekt på grunn av store mengder cannabigerol (CBG), som også finnes i cannabisanlegget.

Stråblomst har blitt studert av italiensk naturproduktkemiker Giovanni Appendino. Han presenterte på International Cannabinoid Research Society sin oppdagelse at cannabinoid-lignende forbindelser er laget av planter, som starter fra en aromatisk syre, som er forskjellig fra den normale cannabinoidbiosyntetiske ruten. Stråblomst brukes i afrikanske rituelle seremonier for å lage damp med en potensiell psykotrope effekt som ligner på andre cannabinoider.

Levermose -Radula marginata

levermose

Denne planten, innfødt til New Zealand, inneholder store mengder perrottetinsyre, som er påfallende lik THC, den psykoaktive komponenten i cannabis. Det antas å binde seg med CB1-reseptorene, akkurat som THC, selv om Levermose ikke er kjent for å ha noen psykoaktive effekter. Det som den er kjent for, er dets evne til å behand le bronkitt, og historisk har det blitt brukt til å lindre galleblæren, lever og blæreproblemer.

Kakao – Theobroma cacao

kakao

Kakao planten har mange terapeutiske egenskaper, og det er kjent for å være en kraftig og deilig sjokolade. Kakao påvirker endocannabinoid-systemet ved å deaktivere enzymet FAAH, som vanligvis bryter ned endokannabinoid kjent som anandamid. Siden anandamid er identifisert som kroppens naturlige versjon av THC, øker naturlig sjokolade mengdene anandamid i hjernen fordi FAAH-enzymet er mindre aktivt.

Resultatet ligner på det mange opplever når de røyker cannabis – en generell følelse av å være avslappet og glad – selv om resultatet ikke er så nær så kraftig som med THC. Forskere ved Neurosciences Institute of San Diego var i stand til å sikkerhetskopiere påstandene om at sjokolade inneholder tre forbindelser som fungerer som helbredende cannabinoider


Svart pepper – Piper nigrum

svart pepper

Et meget vanlig aromamolekyl eller terpen, kalt beta-karyofyllen (BCP), som finnes i essensielle oljer i plante og som er rikelig til stede i sort pepper, har blitt oppdaget å fungere som en cannabinoid. I likhet med andre plantebaserte cannabinoider binder BCP med CB2-reseptorene, noe som gir den den terapeutiske effekten av å redusere betennelse. Forskjellige studier har antydet at BCP kan brukes til behandling av leddgikt og osteoporose, og kan potensielt øke effekten av visse anti-kreftmidler.

Kilde:http://ehealthdigest.org/2018/10/24/6-plants-other-than-cannabis-that-are-high-in-healing-cannabinoids/

2 thoughts on “6 andre planter enn cannabis som er høye i helbredende cannabinoider”

  1. Det endocannabinoide system forklarer, hvorfor naturlige cannabinoider i hamp og andre planter har terapeutiske virkninger

    Reply

Leave a Comment