Jesus Kristus og Cannabis

Jesus Kristus og Cannabis

Eksperter er nå helt sikkere at nøkkelingrediensen i Jesus Kristus salvingsolje var cannabis

Eksperter er nå overbevist utover en skygge av tvil om at den aktive ingrediensen i Jesu smurolje var cannabis. Antageligvis er den mest helbredende naturlige oljen kjent for mennesker, og cannabis forhold til sivilisasjonen går helt tilbake til egypterne. “Da forskere fant graven til den gamle egyptiske farao Ramses II, oppdaget de mammaen hans begravet med partikler av kief,” skriver Ranker. “På et annet sted fant forskere en annen mamma begravd med nesten to kilo av urten. I Romania er det bevis på røyking som går så langt som for 5000 år siden. “

Cannabis i salveoljer

Cannabis har en eldgamle tilknytning til religion også. Det antas å ha vært en stor del av gammel jødedom, og hellige hinduistekster avslører bruken av cannabis så langt tilbake som 1400 f.Kr. “Det kan være liten tvil om en rolle for cannabis i jødisk religion,” forteller Carl Ruck, professor i klassisk mytologi ved Boston University, til The Guardian. “Med henvisning til eksistensen av cannabis i salveoljer som ble brukt i seremonier, la han til: ‘Det er klart at den enkle tilgjengeligheten og den veletablerte tradisjonen for cannabis i den tidlige jødedommen uunngåelig ville ha inkludert den i de [kristne] blandingene.” Cannabis var allment tilgjengelig i løpet av Jesu levetid, og det faktum at det ikke er mer kjent å ha vært nøkkelingrediensen i oppskriften til salveoljen, kan spores til en mistil oversetting.

“Forskere har pekt på en bestemt tekst fra Bibelen for å støtte denne teorien,” forklarer All Is Interesting. “De hevder at en oppskrift på Jesu hellige salvelsesolje i 2. Mosebok 30: 22-25 faktisk inneholder cannabis: ‘Ta følgende fine krydder: 500 sek. Flytende myrra, halvparten så mye duftende kanel, 250 siker q’aneh- bosm, 500 sikass kassia – alt etter helligdomssekelen – og en bakre olivenolje. Gjør disse til en hellig salvingsolje, en velduftende blanding, arbeidet til en parfymer. Det vil være den hellige salvingsoljen. ‘”

Bibelen refererer til bruk av cannabis olje

Den mystiske urten q’aneh-bosm referert til i denne passasjen er nå bedre kjent som keneh-bosm, og historikeren Chris Bennett siterer arbeidet til den polske etymologen Sula Benet som i 1936 demonstrerte at roten til ordet “Kan” oversetter til “hamp” eller “siv”, mens “brystet” betyr “aromatisk”.

Dette er første gang Bibelen refererer til bruk av cannabisolje. Det er fra historien om Moses og den brennende busken, når Moses får oppskriften på den hellige salvelsesoljen. Han har også gitt eksplisitte instruksjoner om at oljen bare skal administreres til prester og konger. Jesus hadde ikke noe av dette, og han demokratiserte bruken av oljen for alle, og gjorde ham til en meget kontroversiell figur for sin tid.

Jesus fikk etter hvert etternavnet til “Kristus” av sine etterfølgere, en religiøs tittel som betyr “den salvede”, som i, smurt eller velsignet med hellig salveolje. “I løpet av Jesu levetid ble epilepsi ofte beskrevet som demonbesittelse,” forklarer Ranker. ”Og Det nye testamentet er fullt av historier der Jesus‘ kaster ut djevler. ’På dagens språk vil vi beskrive dette som å kurere epilepsi og Parkinsons sykdom. Interessant nok brukes medisinsk marihuana – og spesielt cannabisolje – i dag [for å behandle Parkinsons skjelvinger og epileptiske anfall]. ”

Bibelen inneholder mange historier om Jesus som kurerte mennesker for blindhet og hudproblemer. Det kommer ikke som noen overraskelse at cannabisolje på en mirakuløs måte herder ikke bare anfall, men også glaukom og eksem.

Bibelen har ingen beretning om Jesus liv fra 13 til 29 år. Årsaken er at han i løpet av denne tiden oppdaget Afghanistan, Pakistan, Kashmir, India og Tibet. Det var i løpet av disse seksten årene han ville ha oppdaget cannabisolje, og det er også perioden i livet hans da han ble et buddhistisk munkenavn, Issa.

cannabis frø

kilde:feelguide.com

4 thoughts on “Jesus Kristus og Cannabis”

  1. Jesus Kristus var ikke imot cannabisbruk, da hans første mirakel med å gjøre vann til vin mest sannsynlig ble utført ved bruk av marihuana. Det er mulig han brukte cannabis for å utføre dette miraklet, siden det var et av de mest populære produktene på den tiden.

    Reply
  2. Jeg mener at forfatterens avvisning av påstanden er basert på en mangelfull antagelse. Artikkelen antar at fordi det ikke er noen fysiske bevis på at Jesus brukte cannabis, så er det en “mettet forestilling.” Det er imidlertid ingen fysiske bevis for at han heller ikke brukte den.

    Reply
  3. Artikkelen er interessant lesning, men gir ikke overbevisende bevis. Et av hovedpoengene er at Jesus var en «salvet», og at cannabis omtales som «hellig salvingsolje» i Bibelen. Imidlertid er det andre ting i Bibelen som kalles hellig salvingsolje, for eksempel olivenolje.

    Reply

Leave a Comment