Levis nye hampeklær bruker mindre vann til å vokse og føles ‘akkurat som bomull’

Levi’s New Hemp Clothing


Levi Strauss & Co. har skapt en ny linje med klær laget av hamp som “føles som bomull.”

Hamp krever langt mindre vann og land i vekstfasen og har omtrent halvparten av karbonavtrykket av konvensjonelt dyrket bomull, men har ikke hatt bred adopsjon i klærindustrien på grunn av sin grove følelse.

Nå har imidlertid Levi ansatt en prosess utviklet av fiberteknologer som myker hampen, noe som gir det et utseende som er “nesten uutslettelig fra bomull”, sier selskapet. De nye hampekleddene i Wellthread x Outerknown vår / sommer kolleksjon inkluderer jeans og en trucker jakke. De er laget med en 70/30 bomull/hamp blanding. Hampen, hentet fra en regnfôret hampavling, reduserte vannet som brukes i fiberkultivering med omtrent 30%.

Bærekraftig klesfirma Outerknown utviklet behandlingen for hampen som ble brukt i Wellthread-samlingen. Levi sier at flere plagg vil bruke materialet i de kommende dagene.

Den nye kolleksjonen inkluderer også enkelfibre, nylonbrett shorts, hvor alle materialer – stoffet, øyene, kjernen og sømmen – er laget av nylon og dermed fullt resirkulerbare “, og dermed oppnår gjenvinningsegenskapen med lukket sløyfe som har lange eluded apparel selskaper, “ifølge Levi.


Levi’s Wellthread Collection, lansert i 2015, er laget med en vannfri fargings teknologi, som bruker opptil 70% mindre vann sammenlignet med konvensjonell indigo farging.

Wellthread x Outerknown kolleksjon ble lansert i høst. Kolleksjon inkluderer skjorter, jeans og jakker som bruker så mye resirkulering som mulig, ifølge de to selskapene. En quiltet trucker jakke, for eksempel, har en flerfarget interiørforing laget av mekanisk resirkulert bomull. Denim-utvendig er vevd med Tencel x Refibra, en fiber produsert med tre som kommer fra ansvarlig skog og kjemisk resirkulert bomullsskrap.

Outerknown, et klesfirma som markedsfører surfe klær laget av miljøvennlige råvarer, ble lansert i 2015 rundt filosofien om å gjøre ting på den riktige måten.

Med sin tagline av “People and Planet” fokuserer selskapet på å skape klær laget bærekraftig og anerkjenner det faktum at slike klær nødvendigvis kommer til en høyere pris. “Vi bygger en svært lønnsom virksomhet utenfor kunder som ikke bare betaler mer for foretrukne fibre, men vil bare ha på seg ting som bruker foretrukne fibre,” sa Mark Walker, selskapets administrerende direktør, til Barrons.

Klesindustrien blir i økende grad undersøkt for sin bærekraftighet (eller mangel på det), fra bruk av råvarer gjennom produksjon helt til detaljhandel. Praksis som kan ha blitt oversett i det siste – ved bruk av forurensende kjemikalier, søppelplagg – har vært å lage overskrifter og oppfordrer merkevarer til å gjøre endringer. Bedrifter som ser ut til å ta bærekraft i hjertet med miljøansvarlige tiltak, er C & A, The North Face, Timberland og Vans

Kilde:environmentalleader.com/2019/03/levis-new-hemp-clothing-uses-less-water-to-grow-and-feels-just-like-cotton/

Leave a Comment