Libanon forbereder seg på å legalisere cannabis

lebanon cannabis
Et cannabisfelt sees nær en vingård i utkanten av Deir al-Ahmar i Bekaa-dalen, en av de fattigste regionene i Libanon og beryktet for sin cannabisproduksjon. bilde cnn.

Libanons parlament forbereder seg på å legalisere cannabisdyrking og produksjon av den til medisinsk bruk, sa husets speaker Nabih Berri til USAs ambassadør i Libanon Elizabeth Richard tirsdag ifølge Libanons offisielle nyhetsbyrå.

Berri sa ingen tidsramme for legaliseringen, noe som ville være en vanskelig vei inntil landet har en regjering på plass. Valget i mai gjorde at statsminister Saad Hariris parti krympet og forhandlinger om å danne en ny administrasjon har funnet sted i tiden siden den gang.

Men Berri er den høyeste libanesiske skikkelsen som offentlig støtter legalisering av cannabis til medisinsk bruk. I et intervju med Bloomberg denne måneden skrøt økonomiminister Raed Khoury med at kvaliteten på Libanons cannabis var “en av de beste i verden.”


Politisk støtte for legalisering av cannabisdyrking fikk fart etter at konsulentfirmaet McKinsey & Co. sendte den libanesiske regjeringen en omlag 1000 siders rapport der den anbefalte at og andre grep for å øke Libanons pengestrømte økonomi, som lider under langsom vekst – rundt 2 % i år – og en kjempe gjeld.


Konsulentfirmaet mener at Libanons hemmelige cannabisfarmer kan tilby en rask løsning. Libanon er en av de fem beste produsentene av cannabisharpiks, ellers kjent som hasj eller hashish, i henhold til en rapport fra 2016 fra FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) World Drug Report.

Cannabis i Libanon dyrkes ulovlig i Bekaa-dalen, regnet som en av høyborgene til den militante gruppen Hizbollah. Hasj-produksjon i landet forsyner andre markeder i regionen, ifølge UNODC-rapporten fra 2016.


Libanon slutter seg til mer enn 25 land for å undersøke de mulige fordelene med legalisering av cannabis.

Cannabis er “det mest dyrkede, produserte, trafikkerte og konsumerte stoffet over hele verden”, ifølge World Drug Report, men lovligheten av det har lenge vært et tema for debatt over hele verden.


Mange medisinske eksperter anerkjenner bruken av dem for å lindre kroniske smerter, muskelspasmer, angst og kvalme og oppkast – de fleste er knyttet til en rekke lidelser, inkludert multippel sklerose og kreftbehandling.


Disse medisinske fordelene tilskrives to hovedkomponenter av cannabis: den psykoaktive komponenten THC eller plantens ekstrakt, CBD-olje. Det siste er knyttet til forbedring av angst så vel som epileptiske anfall, og viser seg å være livreddende for barn med en alvorlig form for epilepsi.

Kilde: https://edition.cnn.com/2018/07/18/health/lebanon-medicinal-cannabis-intl/index.html